Ajándék egy megszállott bicajosnak

A párommal 7 éve vagyunk együtt. Együtt is élünk már nagyjából öt éve. Nem lehetek elég hálás érte, nagyon jól megvagyunk szerencsére. Viszont amikor már évek óta együtt vagy azzal akit szeretsz, akkor az ajándékozás mindig egyre nehezebbé és nehezebbé válik az idő múlásával. Ajándékot adni így is kvázi “kötelező” minden jeles alkalomra: születésnap, névnap, évforduló, karácsony, meg amit akarsz… Tudom, hogy ezen leggyakrabban a férfiak akadnak fent, de ez minden párkapcsolatban élőnek fejtörést okoz. Már elég régóta sablonos ajándékokat adunk egymásnak. Nem tudunk semmi egyedit, újat, meglepőt adni, mert már mindent elsütöttünk, ami létezik.

Ádám, a barátom egyébként nagy bicajos. Én is szívesen túrázgatok vele, mondjuk nyaranta egy Balaton-kör erejéig, de ha már hűvösebb az idő, akkor már nem szívesen megyek el vele, erre a célra különben is megvan a társasága. A tempójuk se olyan, mint az enyém és különben is fontos szerintem, hogy legyen saját “életünk” saját hobbikkal, saját barátokkal. Na de a lényeg, hogy már a világon mindent adtam neki, ami a biciklizéshez szükséges lehet: nadrágot, sisakot, kesztyűt, esőkabátot.. minden félét, ami kellhet. Idén viszont valami olyat akartam adni, ami emlékezteti a biciklizésre, de nem közvetlenül kapcsolódik hozzá, mert szegénynek volt egy kisebb balesete, ami miatt most egy ideig nem pattanhat nyeregbe. Egy nagyobb, több napos túrán voltak a bicajos haverokkal és a harmadik napon hajnalban fagypont alá ment a hőmérséklet, így reggel még jegesek voltak az utak. Ezért szegénykém borult egyet a lefagyott úton egy kanyarban. Szerencsére súlyosabb baj nem történt, csak az egyik kézfeje tört el. A biciklizéstől való eltiltás nagy szívfájdalom neki, mondjuk télen amúgy sem nagyon szeretem, ha teker, viszont az idei telünk nagyon enyhe, szóval akár bringázhatna is.

Végül úgy döntöttem, hogy rendelek neki pólókat. Olyanokat, amiket itthon vagy munkába hordhat, tehát nem kifejezetten sportolásra. Viszont szeretném, ha valami biciklis felirat, kép vagy grafika lenne rajta. Nézegettem rengeteg póló webáruházat, ahol különböző vicces, személyes üzeneteket lehet rányomtatni a pólókra. Rájöttem, hogy a póló webáruház nekem a legkényelmesebb lehetőség, mert sosincs időm elmenni vásárolni olyan helyekre, ahol az ilyen póló webáruházakhoz hasonló kiállítóterem vagy bolt van. Mindig rohanok mindenhová és sehol sem szokott útba esni egy ilyen bolt sem. A webáruházakban pedig kiválasztom a legjobbakat, megrendelem és néhány napon belül kiszállítják, ha van készleten nekik az adott színű és mintájú pólóból. Ha esetleg nincs is, vagy valami egyedi pólót rendelek a webáruházból, az sem baj a legtöbb helyen, csak az egy kicsit meghosszabbítja a kiszállítási időt. Ilyenkor mindig nagyon fontos, hogy időben kapcsoljunk, hogy mondjuk a születésnapra megérkezzen. Velem például többször előfordult, hogy mivel a születésnapom január elején van, az édes párom a későn megrendelt karácsonyi ajándékomat születésnapiként adta át nekem, a karácsonyit meg valahogy megoldotta. Viszonyt nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben, ezért erre nem árt odafigyelni.

Tehát egy ilyen póló webáruházat találtam, a lolmarkt.hu-t, végül innen fogom rendelni a pólókat, ez már biztos, csak a részleteken gondolkozom még: hányat rendeljek, milyen mintával. A póló webáruházban végtelen mennyiségű mintát lehet találni, de kifejezetten bicajos nincs nagyon. Van futós felirat, de az nem kell, inkább akkor csináltatok egyedi pólókat magamnak. Mondjuk, ha már a póló rendelésnél tartok, lehet, hogy valami kis cuki párkapcsolatos pólót is rendelek. Sokszor mondják rám, hogy nem vagyok az a tipikus csajos csaj, de valamiért a kapcsolatomban én is szeretem az aranyos kis romantikus pillanatokat, gesztusokat. Nehezen képzeltem volna el magamról is korábban, de az ember akarva akaratlanul változik valamennyit minden kapcsolatában, legyen az közeli baráti vagy párkapcsolat. Mindig adunk a személyiségünkből valamennyit, hatással vagyunk egymásra. Ádám úgy tűnik kihozza belőlem ezt az eddig nem ismert bújós, romantikus oldalt.

póló webáruház

Szóval hogy összeszedjem a gondolataimat: ott tartok jelenleg, hogy lesz mondjuk 4-5 darab póló, ezekből egy párkapcsolatos és kettő pedig bicajos. Viszont a biciklishez kellene valami kép. Az egyiknek meg is van a terve. Ezt ezer évvel ezelőtt láttuk egy ismeretlen emberen lévő pólón és mindkettőnknek nagyon tetszett. A pólón volt egy festett hatású kép egy bicikliről és alá kalligrafikus, szintén festett hatású betűkkel oda volt írva, hogy “ce n’est pas un vélo”, ami franciául annyit tesz, hogy “ez nem egy bicikli”. Bár én nem beszélek franciául, de elhittem Ádámnak, hogy ezt jelenti a felirat. Ide meg a google fordító segítségével tudtam leírni, szóval csak remélem, hogy tényleg ezt jelenti. Ez egyébként egy utalás egy nagyon híres René Magritte festményre, ami egy pipát ábrázol, azzal a felirattal, hogy ez nem egy pipa. Na mindegy, annyira nem érdekes, a lényeg, hogy ez közös számunkra, mert mindkettőnknek nagyon tetszett.

A maradék néhány pólóhoz már segítséget fogok kérni. Ádámnak van egy húga, aki hihetetlenül szépen rajzol. Megkérem, hogy rajzolja le őt, ahogyan biciklizik egy fénykép alapján és azt szeretném beküldeni a póló webshopnak, hogy azt nyomtassák rá egy pólóra. Ezen kívül még mindig szükségem van egyre, de azt hiszem, azt majd még kitalálom később, mert mostanra már kifogyott a kreativitásom. Mindennek van határa, az én fantáziámnak pedig nagyon szűkös sajnos.

Ha azt is kitaláltam, akkor már csak annyi dolgom van, hogy megrendelem a póló webshopon őket és várni, hogy kiszállítsák. Külön kell megrendelnem azt, amelyik már létező minta alapján fog elkészülni és azt, amelyik teljesen egyedi kérés alapján. Valószínűleg a kiszállítási időben is lesz eltérés, mert a bonyolultabb kívánságokat ugye külön le kell gyártatniuk nekem. Nem baj, mert az alkalom, amire rendelek, Ádám születésnapja, még egy hónap múlva lesz, úgyhogy most kivételesen igazan korán kapcsoltam. Legalábbis ami a tervezést illeti, mert ettől függetlenül, simán elképzelhető, hogy a rendelést csak az utolsó pillanatban fogom leadni a póló webshopnak, ahogy én magamat ismerem.

Innentől kezdve már csak reménykedem, hogy Ádámnak tetszik a póló nyomtatásos ötletem. Szereti, ha kicsit kreatív, de összességében mégis hasznos ajándékot adok. A pasik egy bekeretezett képpel vagy egy dísztárggyal nem tudnak mit kezdeni, de ha van az ajándéknak mondanivalója, akkor örülnek neki. Aztán ha nem tetszik neki, legfeljebb csak otthon hordja őket, vagy nem hordja egyáltalán. Legrosszabb esetben szereztem magamnak alvó pólókat. Szerencsére nem is szoktunk nagyon ráfeszülni az ajándék kérdésre, nem vagyunk sértődékenyek sem, úgyhogy nem lesz semmi gond. Ha leadtam a póló webáruházba a rendelést, akkor fogok véglegesen hátra dőlni, most még az eszemben kell tartanom ezt a témát, nehogy elfelejtsem. Kínos lenne ott állni ajándék nélkül a születésnapján.