Kerékpárboltban is lehet jó tippeket kapni

Néhány éve egy kerékpárboltban dolgozom eladóként. Nagyon szeretem a munkahelyem, mert eléggé nyugodt hely, ellenben az előző állásommal, ami tele volt stresszel. Van egy kialakult vendégkör is, akiket már szinte a barátaimnak tekintek. Sok kapcsolatot a munkahelyemnek köszönhetek, amiért sosem lehetek elég hálás. Amióta itt dolgozom egyébként, én magam is megszerettem a kerékpározást, gyakran járok a családommal túrákra, mert ők már korábban a biciklizés szerelmesei voltak.

Egy nap bejött az egyik kedves vásárlóm, és szóba elegyedtünk. Megkérdeztem, mi van vele mostanában, mert rég találkoztunk. Azt a választ kaptam, hogy a férjével fürdőszoba felújításba vágtak, ami elég sok konfliktust és feszültséget okoz közöttük. Sajnáltam a hölgyet, mert tudtam, hogy nem kezeli jól egyébként sem a konfliktushelyzeteket. Azt is megtudtam, hogy sok problémát okozott nekik a színek kiválasztása, mert a férje mindenképp sötét színű csempét szeretett volna, a vásárlóm pedig világosat, mert az jobban nagyítja a teret és neki jobban is tetszett volna. De csak nem tudtak dűlőre jutni. Ekkor úgy döntött, hogy elég a folytonos vitákból, és az interneten segítség után nézett. Talált is egy weboldalt, a furdoszobaotletek.hu-t, ahol nagyon sok jó tippet olvastak, és végül ez oldotta meg a problémájukat. De nem csak a csempe kiválasztásával kapcsolatban kaptak jó tippeket, hanem fürdőszoba bútor szett tekintetében is.

Azt olvasták, hogy mivel elég sok időt töltünk egy nap alatt ebben a helyiségben, fontos, hogy legyenek olyan bútoraink, amik amellett, hogy szépek, minden igényünket ki is szolgálják. Szerencsére már itthon is elég sok üzlet közül tudunk válogatni, ahol fürdőszoba bútorokat lehet venni. De ha már felújításba kezdünk, nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy van egy bizonyos összegű keretünk, amit nem érdemes túllépni. Ennek kapcsán megéri beszélni a partnerünkkel arról, hogy használt bútorokat vegyünk. Én mindig is preferáltam ezt a dolgot, számos használtan vett bútorom van, ugyanis nagyon sokszor lehet szinte újszerű állapotban lévő darabokra bukkanni potom pénzért.

Divat és színek szempontjából nagyon sok lehetőség közül lehet már válogatni, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mekkora helyiség áll a rendelkezésünkre. A weboldalon egy nagyon egyszerű és szemléletes példát lehet olvasni. Ha kicsi fürdőhelyiségünk van, akkor ne akarjunk pl. sarokkádat vagy más egyéb, nagy helyet elfoglaló bútorokat. Érdemes a fürdőszoba minden négyzetcentiméterét praktikusan kihasználni, hiszen az átlag embereknek nincs óriási terű helyisége, hanem általában kisebb méretű. Ehhez mérten számos olyan bútor között lehet válogatni, amik falra szerelhetőek, vannak beépíthető mosdókagylók is, amik abból a szempontból szerencsések, hogy a helyiségnek légiességet kölcsönöznek, és az sem hátrány, hogy a dolgok tárolására használt szekrény rögtön az ember keze alatt van.

Nagyon örültem, hogy a kedves vásárlóm végül megtalálta azt a megoldást, ami véget vetett a férje és közötte dúló konfliktusoknak. De természetesen én magam is profitáltam belőle, hiszen pont nemrég gondolkoztam azon, hogy lassan nekem is érne egy fürdőszoba felújítási projekt, mert már nincs túl jó állapotban a helyiség. Az eset tanulsága nem csak az volt, hogy a legváratlanabb helyről is érkezhet jó tanács, hanem az is, hogy ha a megfelelő segítséget vesszük igénybe, akkor az nagyon sok stressztől tud megkímélni nem csak minket, hanem a környezetünket is.