Korszerűsített település mellett bicikliztünk el

Tudni kell, hogy a férjemmel nagy szerelmesei vagyunk a biciklizésnek. Rendszeresen járunk túrázni, nekünk akármilyen terep jöhet. Szeretünk erdőkben is biciklizni, de néha jólesik a változatosság is. Így volt ez néhány héttel ezelőtt, amikor egy kis falu mellett tekertünk el. Egy szokásos takaros település volt, amilyet gyakran lehet látni, azonban ennek volt egy különlegessége. Majdnem az összes ház tetőjén láttunk napelemeket, amely egy magyar falucskában azért valljuk be, nem teljesen megszokott látvány. Úgy döntöttünk, megállunk pihenni kicsit a fent említett helységben.

Leültünk egy cukrászdában, és szóba elegyedtünk néhány helyivel. Kérdésünkre azt válaszolták, hogy az itteni lakosok sem teljesen önerőből korszerűsítették az energiaellátásukat. Azt mondta a hölgy, hogy írjuk be a keresőbe az interneten, hogy napelemek pályázatok, és ki fogja dobni azt az oldalt, ahonnan ők is tájékozódtak. Magánszemélyekként egy olyan hitelt tudtak felvenni, amelynél pont annyit kellett visszafizetniük, amekkora összeget igényeltek, mert ez egy 0% THM-es hitel igazából.

napelemek pályázatok

Volt egy sor feltétel, amelynek meg kellett felelniük, hogy megtörténhessen a napelemek felszerelése. A feltételek mellett voltak olyan pontok is, amelyek fennállása esetén sajnos kizárt, hogy megtörténhessen a korszerűsítés. Szerencsére nagyon sok családnak sikerült kihasználniuk ezt a páratlan lehetőséget, mint ahogy mi is láthattuk. Örültem a beszélgetésnek, és reméltem, hogy egyszer nekünk is lehetőségünk nyílik napelemes rendszerek telepítésére.