Napelem rendszer telepítés a fenntarthatóbb háztartásért

Számtalan módja és trükkje van annak, hogy hogyan lehet csökkenteni egy háztartás költségeit, hogyan lehet a legtöbbet spórolni. Ennek a legbutább módja, hogy mindenből a létező legolcsóbbat vesszük: valóban lehet eredménye, de egyszerűen nincs értelme silány termékekkel kínozni magunkat. Élelmiszerekben a legalsó árkategóriában található termékek rendszerint irtóztató egészségtelenek, a használati tárgyakkal, ruhákkal pedig csak a vesződség van. Szokták mondani, hogy aki olcsón vesz, az többször vesz. Egy hitvány minőségű termék sokkal hamarabb elhasználódik, hamarabb le kell cserélni, és a végén oda jutsz, hogy a sokszor cserélt olcsó helyett jobban jártál volna, ha veszel egy kicsivel drágább, de jobb minőségűt. A kerékpározásban sem szabad egy bizonyos szint alá adni, mert adott esetben akár a testi épséged is múlhat azon az alkatrészen! Lehet, hogy nem fizetsz érte annyit, de ha silány anyagból készült, rossz technológiával, akkor akár menet közben is meghibásodhat vagy eltörhet némelyik alkatrész. Ezért érdemes azt is megválogatni, hogy milyen céget bízol meg a kivitelezésekkel, például a napelem rendszer telepítés sem kimondottan elképzelhető rossz minőségű, márkátlan alkatrészekkel, amik pár éven belül felmondják a szolgálatot.

A kerékpározásban van valami felemelő, valami csodálatos. Amellett, hogy remek sportolási forma, ami az egész testet átmozgatja, még haladni is lehet közben. Annál nincs unalmasabb, mint órákig az edzőteremben lenni, és mondjuk futópadozni vagy súlyokat emelgetni. Zárt helyen, sok másik izzadt emberrel, ráadásul még betegségeket is el lehet kapni, amik közül a bőrgomba még a legkevesebb. Ezzel szemben felülni a drótszamárra, és számolatlanul gyűrni magad mögé a kilométereket olyan szabad érzés, amilyet semmilyen erőgép nem pótolhat. Nem véletlenül alakultak ki és alakulnak folyamatosan különböző biciklis klubok és csoportok, hiszen azok, akiknek ez a szenvedélye, értelemszerűen valamennyire keresik egymás társaságát. Én magam is benne vagyok a legnagyobb közösségi oldalon jó néhány ilyen körben, ahol az emberek beszámolhatnak az élményeikről, tapasztalataikról, tippeket és trükköket oszthatnak meg egymással, és mindemellett a kerékpároktól teljesen független témákat is lehet érinteni. Például rengetegen vannak, akik a sport mellett a környezetvédelem miatt is választják a mechanikus kétkerekűt, mert nem akarnak mindenhová autóval járni.

Az utóbbi néhány évben hatalmas visszhangot kapott az a kifejezés, hogy fenntarthatóság. De vajon mindenki tisztában van azzal, hogy mit is jelent valójában? Nem, nem azt, hogy mindenki álljon le minden termeléssel, soha többé ne együnk húst és a legjobb lenne visszatérni a szántó-vető, de sokkal inkább a gyűjtögető életmódhoz. Aki ilyen szélsőségesen gondolkodik, annak jobb lenne felütnie egy értelmező kéziszótárt, és utánanézni a dolgoknak. A fenntarthatóság azt jelenti, hogy nem nyúlunk túl a határokon, csak annyit fejlődünk és termelünk, amivel nem károsítjuk túlságosan a környezetet, aminek így van ideje regenerálódni. Sajnos a 20. század nagyon nem erről szólt, és ennek a levét az új évezred gyermekei fogják meginni. Sosem fogják látni a kihalt állatfajokat, nem fogják tudni, milyen kék is volt a tiszta tenger, milyen volt a friss levegő, hiszen addig, amíg a pillanatnyi üzleti érdek erősebb lesz, mint a tudatos környezetvédelem, addig nincsenek jó kilátásaink. A megújuló energia lehet az egyik olyan út, ami elindíthatja az emberiséget a változás felé, ennek pedig a napelemek számítanak jelenleg a legnépszerűbb formájának. Az pedig, ha valaki ismer olyan céget, ahol a napelem rendszer telepítés a napi rutin része, és meg is osztja a közösséggel, már csak a hab a tortán.

napelem rendszer telepítés

Magam is a környezettudatosok táborát igyekszem bővíteni évek óta. Próbálok megtenni mindent, ami emberileg csak lehetséges. Szelektíven gyűjtöm a szemetet, mindenhová biciklivel megyek, csak oda autózom, ahová feltétlenül muszáj, nem fogyasztom feleslegesen az áramot, kevés vizet használok, stb. De volt valami, amire mindig is nagyon vágytam: hogy saját napelemes rendszerem lehessen! Nem tudom megmagyarázni, de szerintem még kimondottan jól is néznek ki a fekete panelek a háztetőn, és csalhatatlan jelét adják annak, hogy aki ott lakik, az gondol a Föld jövőjére is! Hiszen a megújuló energia termelésének legegyszerűbb és legszélesebb körben elérhető módja a napelem rendszer telepítés. Olyanról nemigen hallottam még, hogy valaki szélturbinát vagy vízi erőművet építtetett volna a hátsó kertjébe, de napelemmel szerencsére egyre gyakrabban találkozni. Bármerre megyek, akárhol túrázom a biciklimmel, már vidéken is egyre több helyen lehet látni, hogy akár több házon is panelek vannak egymás mellett. Ráadásul a biciklis csoportban is több tagnak van már, és nem rest megosztani a tapasztalatait. Egyértelműen pozitív mindenkinek a véleménye, és van egy olyan, kifejezetten napelemek telepítésével foglalkozó cég, akikkel már többen is csináltatták a magukét.

Mivel többen is belinkelték az oldalukat, így én sem kerülhettem el, hogy megnézzem magamnak, beleolvassak a dolgaikba. Őszintén: pontosan ez az az attitűd, amit egy napelemekkel foglalkozó cégtől elvárhat az ember! Alaposak, tájékozottak, folyamatosan frissülő tartalmakkal kápráztatják el az olvasóikat, és abszolút profizmussal látják el a feladatukat. Nekik a napelem rendszer telepítés egyszerű, mindennapi rutin, amivel évek óta foglalkoznak. Olyannyira elnyerték a szimpátiámat, hogy a feleségemnek is haladéktalanul megmutattam mindent, amit csak találtam. Megtudtuk, hogy az ország egész területén vállalnak tervezést és kivitelezést, felmérnek, értesítenek, sőt, az általuk telepített napelem rendszereket is folyamatosan ellenőrzik. A garancia is meglepően hosszú náluk, ezek kívül csak és kizárólag a csúcsminőségű és csúcsteljesítményű német és japán alkatrészeket és berendezéseket használják. A Sharp napelemek már önmagukban garanciát jelentenek a hosszú távú működésre és az elkerülhetetlen megtérülésre. ÉS ami még jobb: még a kamatmentes hitel ügyében is tudnak segítséget nyújtani!

Bevallom, annyira azért nem vagyunk fényes anyagi helyzetben, hogy minden előkészület és nehézség nélkül, önerőből megengedhessük magunknak a dolgot, ehhez kicsik vagyunk. Viszont van valami, ami a napelem rendszer telepítés során nagyon komoly segítséget tud nyújtani: az államilag támogatott 0%-os hitel! Ezzel akár 20 évre is ki lehet tolni a teljes összeg kifizetését, ha valakinek esetleg a legalacsonyabb törlesztőrészletre lenne szüksége. De egy normális konstrukcióval mire az ember mindent befizet, már szinte meg is térült a befektetése. Ez körülbelül 12 évet jelent, vagy annál kevesebbet, attól függően, hogy mekkora rendszert telepíttetett. De az elhatározásunk végleges volt: bele szeretnénk vágni, és függetlenedni a vámpír áramszolgáltatótól! Több körös megkeresés előzte meg a tényleges felmérést, de őszintén mondom, ennyire kedves, segítőkész és udvarias ügyfélszolgálata nem sok cégnek van ebben az országban! Diszkrétek, pontosak, és mindemellett minden kérdésemre képesek voltak megadni a választ. Mostanra ott tart a történetünk, hogy megvolt a több telefonos kapcsolatfelvétel, a szakember járt nálunk és felmérte a helyzetet, megkaptuk és elfogadtuk a végleges árajánlatot. A hitel megpályázása kicsit tovább tart, mint szerettük volna, de ez nem a cég, sokkal inkább a Nemzeti Bank hibája. De ha meglesz a pénz, akkor már csak a napelem rendszer telepítés van hátra, és élvezhetjük az összes előnyt, amit biztosít számunkra!