Bolttulajdonos lettem!

Végre sikerült megnyitnom a saját kerékpárboltomat! Nagyon izgatott voltam a nyitás miatt. Régi álmom volt, hogy bicikliboltom legyen, mert a legkedvesebb hobbim a biciklizés. Mióta az eszemet tudom, ahova csak lehetett, kerékpárral jártam: ha anyukám elküldött a boltba, minden nap az iskolába, környékbeli barátaimhoz… Szinte elválaszthatatlan társam volt a biciklim. Ahogy felnőttem, egyre komolyabban vettem a hobbimat. Túrák szervezésével kezdtem foglalkozni, és szívesen segítettem bárkinek elromlott biciklik javításában is. Szerintem különleges érzés, amikor a természet és a sport szeretetét összekapcsolhatjuk és azonos időben és módon élvezhetjük. Már hosszú ideje tervezgettem, hogy nyitni kellene egy kerékpár boltot. Olyan helynek képzeltem el, ahová nyugodtan betérhetnek kezdő vagy haladó túrázók egyaránt. Arról álmodoztam, hogy olyan boltom lesz, ami egyben találkozási pont lehet a lelkes biciklizőknek. Nagy örömmel mentem be az üzletbe az első napon. Alig vártam, hogy találkozzak az első vásárlóval.

Legnagyobb meglepetésemre egy régi barátom volt az, akivel még egy túrán találkoztunk. Hamar beszélgetésbe elegyedtünk, és a téma valahogy a biciklikről autós problémákra terelődött. Barátom elmondta, hogy ideje lenne autójánál egy klíma tisztítás elvégzésének, de nem tudja, hogy hova forduljon. Nagyon örültem, hogy rögtön az első napon több dologban is a segítségére lehetek valakinek: ugyanis ismerek egy kiváló autószervizt, ahol sok más mellett klíma tisztítással is foglalkoznak.

A Méta Autószerviz egy budapesten található márkafüggetlen szerelőműhely. Könnyen felvehető velük a kapcsolat, akár online időpontfoglalón keresztül, akár telefonon vagy emailben szeretnénk megkeresni őket. A honlapjukon minden szükséges tudnivalót megtalálunk. Például azt is megtudhatjuk, hogy a szervizben a kezdetekkor gumicserével és javítással foglalkoztak. Később ez számos egyéb szolgáltatással egészült ki, amelyeket bárki megtekinthet a weboldalon. Elérhető náluk futómű javítás és beállítás, autó villamosság szerviz, állapotfelmérés, fék, fényszóró, lengéscsillapító szerelés, olajcsere, és természetesen a klímával kapcsolatos munkálatok: klíma tisztítás, javítás, töltés – mivel manapság már szinte minden autóban található légkondi. Ennek a nyári meleg elviselhetőbbé tétele mellett más szerepe is van: sokat számít az ablakok párásodása elleni küzdelemben. A Méta Autószervizben a klíma minden alkatrészének javításával és cseréjével foglalkoznak. A lehető legmodernebb eszközökkel dolgoznak és a komplexebb problémák megoldásától sem riadnak vissza.

Amellett, hogy nagy szakértelemmel, profi dolgozókkal rendelkező és rendkívül felszerelt műhelyről van szó, a honlapja más szempontból is különleges. Elérhető rajta például egy online időpontfoglaló rendszer. Ennek segítségével bárhol és bármikor kérhetünk magunknak időpontot a szervizbe. Szerintem nagyon hasznos lehet ez a megoldás a sorbanállás elkerülésére. Emellett a weboldalon találhatunk galériát és egy blogot is. A galéria nagyon fontos egy szolgáltatások nyújtásával foglalkozó cég esetében. Sok ember van, aki szeret előre tájékozódni, és lehetőség esetén megtekinteni a helyszínt, mielőtt ügyfélként felkeresi azt. Az interneten keresztül a bizalom kialakítása is egyszerűbb egy olyan szerviz felé, amelyről fotókat helyeztek el az erre szolgáló felületen.

A blogot szintén egy kitűnő kezdeményezésnek tartom. Az itt található cikkeket olvasva mindenki közelebb kerülhet az autóalkatrészek működésének és a szerelési folyamatok menetének megértéséhez. Többek között a klíma és a klíma tisztítás kapcsán is sok érdekes információhoz juthatunk itt. Kevés honlappal találkoztam, amely ennyire igényesen és nagy odafigyeléssel lett volna tervezve és megvalósítva. Azt hiszem, ha egyszer magam is készítenék egy webes felületet a kerékpár üzletemnek, a Méta Autószerviz oldalát használnám inspirációként.