Hogyan találtunk rá a Salgó polcrendszerre az ismerősünk biciklis boltjában

Egyik ismerősünknek kerékpárboltja van, melyben gyakorlatilag minden fontos eszközt megtalálhatunk. Mivel én is és a barátom is nagy bicikli őrültek vagyunk, ezért épp kapóra jött ez az ismeretség. Természetesen mindkettőnk kerékpárját nála vettük, ő ajánlotta nekünk kifejezetten terephez, a gumit is ehhez mérten választottuk ki.

Nemrég elhívott magához az üzletbe egy szűk körű ünnepségre, történt ugyanis, hogy a kerékpár üzlet műhelyrészleget is nyitott, közvetlenül a bolt mögött. A terjeszkedést pedig egy kellemes iszogatós beszélgetős esttel méltattuk.

Az est nagyon kellemesen telt, a végén pedig sor kerül a műhely látogatásra is, melynek keretében megnézhettük az új részt, és az új kiegészítőket, kerékpárokat. Amikor beléptünk a jól megvilágított helységbe, rögtön mindenkinek megakadt a szeme egy acélos csillogású szekrénysoron. Mikor rákérdeztünk, ismerősünk elmondta, hogy egy történetesen egy Salgó polcrendszer, melyet a RackingLog nevű cégtől rendelt.

Mint mondta, nagyon praktikus, hiszen csavarmentes és hatalmas teherbíró képességgel rendelkezik, a kisebb darabok akár 1500, a nagyobb Salgó polcrendszerek akár 3400 kilót is elbírnak. Első osztályú horganyzott acélból készült, így amiatt sem kell félni, hogy gyorsan elhasználódik, vagy éppen összedől. Így nemcsak átláthatóan és logikusan fel tudja pakolni a műhely elengedhetetlen alkatrészeit, de nehezebb, sérülékenyebb tárgyakat is fel tud helyezni rá.

A Salgó polcrendszer egyébként már régóta a szíve csücske, régebben rendelt még magának egyet a nappaliba is, amire a kedvenc könyveit helyezte el abc-sorrendben. Ez a mostani egy kicsivel nagyobb kiszerelés, ráadásul ugyanattól a cégtől vette, akik immár 25 éve versenyképesek a piacon, sőt Európa szerte szálltak be különféle raktártechnikai projektekbe. Büszkén megjegyezte, hogy egyébként a Salgó a legelterjedtebb Európában, így nem is csoda, hogy neki is annyira tetszett.

A mikor közelebbről is megnéztük, elmagyarázta, hogy a polcok 33 mm-ként állíthatóak, így nagyon praktikus, ha valami olyan tárgyat akar ráhelyezni, aminek szokatlan formája vagy tömege van. A polcok teherbírása pedig külön-külön 130-280 kg-ot is elbírnak. Amint már utalt rá, a könnyű tisztíthatóság nagy erénye, hiszen sok alkatrész olajos lehet, de az acélról ezt is könnyedén le tudja szedni. Ráadásul rozsdamentes, így sokáig tartós marad és gyakorlatilag majdnem bármivel tisztíthatja is.

A nagy teherbíró képesség ellenére maga a polc nagyon könnyű, így az üresen álló polcokat bárhova egyedül is át tudja helyezni, kénye-kedve szerint rakosgatni. Igen ám, de hogyan jutott hozzá? Mi ennek a módja? Kérdeztük a beavatatlanok kíváncsiságával. Ismerősünk erre is felelni tudott. Hiszen a rendelési procedúra maga is elég gördülékenyen megy. Csak leméri a helység paraméterét, szélességet magasságot és megadja a többi részletet, hogy hova szeretné helyezni a későbbiekben, majd a cég emberei küldenek neki egy előtervet, melyen minden javaslat és részlet jól látható. Ha a vevő rábólint – márpedig ő egyből rábólintott – akkor nincs más hátra, mint a kiszállítás.

Mint mondta, gyakorlatilag két nap alatt kiszállították neki a Salgó polcrendszert, több kisebb, nagyobb polccal. Majd a szakemberek még ott helyben össze is rakták, ráadásul neki is megmutatták, hogy hogyan kell – hálistennek nagyon egyszerűen és praktikusan felépíthető dologról beszélhetünk.

Ezek után nem is csoda, hogy ilyen büszkén mutatta nekünk is, ráadásul többet kedvet is kaptunk a Salgó polcrendszerhez. Én már egyébként is vágytam egyre, mert nagyon tetszik az acélos felülete és a letisztult modernsége. Ráadásul garanciát is vállal érte a cég, így már azt is tudom, hogy honnan rendeljük meg.

Be kell, hogy valljam nagyon jól sikerült az este, mindenki jól érezte magát, ráadásul kaptunk egy olyan hasznos, jó ötletet is – a polcrendszernek hála, amelyet a jövőben hasznosítani tudunk. Barátom rendelt magának egy Salgót az otthona garázsába, hogy végre fel tudja helyezni a biciklis és autós kiegészítőit, én pedig egyet a könyveimnek. Éljen a Salgó!