Kerékpárboltban hallottam a legjobb napelemes pályázatról

A kerékpározás a mindenem, egyszerűen imádom. Mindig szabadnak és megállíthatatlannak érzem magam, amikor a biciklimen suhanhatok. Persze télen vagy esetleg rossz időben sajnos hanyagolnom kell ezt a szuper sportot, de amint kisüt a nap és jó idő lesz, már pattanok is rá. Nemrég elkezdtem foglalkozni a komolyabb, már-már profi kerékpározással, bár versenyen még nem voltam. Mostanában többször látogattam mindenféle kerékpár boltot, mert arra gondoltam, hogy veszek magamnak egy csúcsszuper példányt, amivel akár extrémebb terepeken is tudok tekerni. Még ugyan nem találtam meg a megfelelőt, de nem adom fel!

A minap is egy, a lakásomtól nem messze lévő kerékpár boltban nézelődtem, amikor érdekes beszélgetés fültanúja lettem: két másik kerékpár-szerelmes a napelem pályázatok lehetőségeiről beszélgetett. Nagyon érdekesnek találtam a témát, ezért tovább figyeltem. Az egyikőjük ajánlott a másiknak egy szolgáltatást, még az interneten megtalálható weboldalukat is megmondta, mert szerinte maximálisan megbízható munkát végeznek. Én pedig amikor hazaértem a boltból, úgy döntöttem, hogy kíváncsiságból utána nézek.

Rá is kerestem a weboldalra, amely tele volt hasznos információkkal és tudnivalókkal. Rögtön szimpatikusnak találtam, hogy a bemutatkozó oldalon rá lehetett keresni, hogy most is elérhető a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” nevű pályázat. Tovább görgetve elolvashattam, hogy egy professzionális módon megtervezett és kivitelezett rendszer költségei nagyjából nyolc-tíz éven belül meg is térülnek, azt követően pedig mondhatni már tényleg csak az ingyenes áram előnyeit lehet élvezni. Ezek a napelemek pedig hűek maradnak hosszú-hosszú évtizedeken keresztül és nem csak a most befektetőknek, hanem azok gyermekeinek, sőt unokáinak is termelni fogják az áramot.

Leírják azt is, hogy bár a napelemekkel védhetjük a környezetünket is, de ennél többről van szó: nagy pénzeket lehet velük megspórolni, de nem szabad elfelejteni, hogy hiába térül meg évek múlva, attól még nagy átgondolást igényel, hiszen nem egy-két forintról van szó. Nagyon tetszett, hogy ilyen nyíltan összefoglalják ennek az egésznek a lényegét, ráadásul mindezt egy laikus számára is érthető megfogalmazásban teszik. Azonban lehetőség van támogatás elnyerésére is, ami azért nem kis dolog. A rendelkezésre álló keretösszegnek maximum a felére lehetnek jogosultak a társasházak és lakásszövetkezetek, ugyanis a fennmaradó maradékból a magyar lakosság energiahatékonysági beruházásának a támogatása a cél. Pontosan leírják azt is, hogy ez a hitel, amely minimum 500 ezer forintot, maximum 10 millió forintot tesz ki több dologra is fordítható. Dönthetünk akár a  napkollektorok, a fűtésrendszerek korszerűsítése, a napelem rendszerek, a hőszivattyúk telepítése mellett, de befektethetünk nyílászárók cseréjébe, illetve hőszigetelésbe is. Egyszóval minden olyanra jó ez a támogatás, amely a magyar emberek energiahatékonyságát célozza meg.

A weboldalt olvasgatva rájöttem, hogy az, hogy csökkentsék ügyfeleik villanyszámláit, melyet a jövőben 0 forintra akarnak redukálni. Gyorsan el is küldtem az árajánlat kérést, mert úgy döntöttem, hogy megéri megcsináltatni. Ki is derült hamar, hogy csak helyszíni szemle után mondanak bármit is, ugyanis egy ilyen komoly dolgot nem bíznak a véletlenre.

Teljes mértékben szimpatikusnak találtam őket, főleg mivel az is kiderült, hogy az utóbbi években olyan szoros kapcsolatot alakítottak ki a partnereikkel, ami miatt igazán kedvező áron tudják beszerezni a legjobb minőségű napelemeket is, ráadásul abszolút korrekt, megfizethető áron.

Nem régóta helyezték el a tetőmön a napelemeket és meg kell, hogy mondjam, száz százalékosan meg vagyok elégedve a munkájukkal. Örülök, hogy végülis véletlenül, de rájuk találtam, mert kevés ilyen profi munkát végző szolgáltatást ismerek, szóval bátran ajánlom őket mindenkinek.